Echtscheiding

Een echtscheiding is een emotionele, trieste en vervelende gebeurtenis in iemands leven. Juist in zo'n moeilijke periode zoekt iemand een vertrouwenspersoon om mee te overleggen. Iemand die kan begeleiden bij iedere (financiële) stap.Uitgerekend dan is het afstemmen op wensen voor nu en later van groot belang.

 

“Ik ben blij dat ik in eerste instantie heb gekozen voor de Gecertificeerd Financieel Planner. Ik had daardoor een compleet beeld vóórdat de jurische stukken werden gemaakt.”

 

Voor wie:
Iedereen die zijn of haar relatie heeft zien sneuvelen.

Iedereen die zijn relatie op de klippen ziet lopen weet dat adequate vervolgactie noodzakelijk is: op financieel, fiscaal en juridisch terrein. Wie gaat waar wonen? Hoe wordt de omgang met de kinderen geregeld? Wordt partner- of kinderalimentatie betaald, en zoja: hoeveel? Hoe worden bezittingen en schulden verdeeld? Wat te doen met levensverzekeringen, beleggingen en de waardering hiervan? Wat te doen met opgebouwd pensioen? Hoe zit het met de kosten van het proces? Hoe gaat het straks fiscaal?

Het is erg prettig en wenselijk als één vertrouwenspersoon u tijdens het hele traject sap voor stap begeleidt. Alles is in één hand totdat de (echt)scheiding een feit is. Maar ook nog daarna. In bijvoorbeeld de fiscale afhandeling en uitvoering van uw beslissingen. We kunnen met zijn drieën om tafel zitten om te overleggen en het hele traject stap voor stap doornemen. Als dat niet meer gaat, omdat er ook met een onafhankelijke derde erbij geen gesprek meer mogelijk is, begeleiden we één van u beiden. De andere zoekt een eigen vertrouwenspersoon en mogelijk zitten we dan met zijn vieren aan tafel. Samen met u worden bovenstaande vragen één voor één beantwoord. Het is prettig dat alle consequenties van uw wensen direct financieel, hypothecair en fiscaal zijn doorgerekend door een financieel specialist met verstand van fiscale en juridische zaken. Het kan tot andere keuzes leiden dan u aanvankelijk dacht. Natuurlijk staan wij u ook bij als een taxateur, advocaat of notaris moet worden ingeschakeld. Want ook deze specialisten zijn op een gegeven moment onmisbaar.

Werkwijze

  1. Eerst volgt een persoonlijk gesprek. Dit is altijd vrijblijvend en kosteloos, aangezien wij nog niet weten wat wij voor elkaar kunnen betekenen
  2. Wij inventariseren uw wensen en doelen.
  3. U levert uw financiële gegevens bij ons aan.
  4. Wij analyseren uw gegevens en stemmen de uitkomst af op uw wensen en doelen.
  5. Wij doen een voorstel of geven advies op welke wijze u uw wensen en doelen kunt realiseren.
  6. Wij doen een voorstel of geven advies in een of meerdere persoonlijke gesprekken.
  7. Wij voeren uw beslissingen uit.
  8. Wij schakelen samen met u andere deskundigen in als dit nodig is.

Contract:
Uiteraard leggen wij samen met u en bij aanvang vast hoeveel uren wij aan de begeleiding bij (echt)scheiding denken te besteden. Hierdoor heeft u van tevoren een duidelijke indicatie wat u voor onze diensten betaalt. Onze uurprijs bedraagt € 139,50 per uur exclusief 21% BTW. Voor u is een indicatie van de prijs voor de hele procedure tot en met de (echt)scheiding vanzelfsprekend van belang. In de uiteindelijke nota zijn onze uren gespecificeerd. Ook een abonnement voor toekomstig financieel advies of het doen van uw aangifte Inkomstenbelasting (met korting op de uurprijs) hoort tot de mogelijkheden.

Hypotheken, verzekeringen en belastingaangiften
Uw overtuiging en inzicht dat het goed is geregeld zorgt voor emotionele rust.

Direct aanvragen

Direct aanvragen

Ik zou graag een afspraak maken om te kijken wat Bongaerts mij kan bieden.