Eigen woning

Hoe fijn zou het zijn als u álles weet over de juiste financiering van uw huis. Wat een tijd zou u winnen als u blindelings de weg kent in hypothekenland. Zodat u makkelijk een hypotheek vindt die uw financiële wensen, mogelijkheden en toekomstverwachting niet in de weg staat. Wat een rust zou het geven, die veilige wetenschap dat alles goed geregeld is. Maar waar haalt u die kennis vandaan?

Verdwaal niet in al die verschillende hypotheekvormen en ingewikkelde juridische regelgeving. Laat Bongaerts Financieel Adviseurs het lekker uitzoeken. Wij zorgen voor een onafhankelijk en compleet hypotheekadvies dat bij u en uw persoonlijke situatie past. Een hypotheek die u de financiële bewegingsvrijheid geeft die u nu én in de toekomst wenst. Of u nu een starter op de woningmarkt bent, of uw huidige hypotheek wilt aanpassen of oversluiten.

Bongaerts Financieel Adviseurs in Ridderkerk zorgt voor een persoonlijk en afgewogen hypotheekadvies. Zodat u zeker weet dat alles goed is geregeld.

In tien stappen naar de juiste hypotheek

1.
De eerste stap is het intakegesprek. Daarin krijgt u duidelijkheid over de adviesvergoeding, maken wij een korte scan van uw financiële situatie, inventariseren uw wensen en behoeften en nemen samen het 10-stappenplan door.

2.
In het eerste adviesgesprek leggen wij uw specifieke wensen en behoeften vast, geven uitleg van hypotheekvormen en vaktermen, stellen uw verzekeringsbehoefte vast, maken de eerste globale hypotheekberekening en bepalen de noodzaak van een overbruggingsfinanciering.

3.
De derde stap is de concurrentievergelijking. Daarin vergelijken we producten en aanbieders, vergelijken en berekenen we overlijdensrisicoverzekeringen en stellen we de gewenste hypotheekconstructie vast.

4.
In het tweede adviesgesprek nemen we de koopakte door en de keuze voor een notaris. We bespreken de voorlopige selectie en bepalen samen met u welke hypotheekofferte we namens u mogen aanvragen.

5.
Na toetsing van NHG en maximale hypotheek volgens de normen van CHF en na onderzoek van eventuele koopsubsidie of starterslening, vragen we de hypotheekoffertes voor u aan.

6.
In het derde adviesgesprek bespreken we de diverse offertes en verzekeringen en/of rekeningen en doen de definitieve aanvraag.

7.
In de zevende stap leggen wij u uit welke stukken u moet verzamelen, die noodzakelijk zijn voor de financier. Ook begeleiden we u bij de aanvraag van het taxatierapport, regelen de bankgarantie, doen een eerste check op de aangeleverde stukken en communiceren met de geldverstrekker.

8.
Wij begeleiden en informeren u bij de afwikkeling van de oude hypotheek en de beëindiging of voortzetting van de bestaande polissen of rekeningen.

9.
Wij plannen de passeerdatum in en bewaken de voortgang van het proces. Ook controleren we de hypotheekakte en de afrekeningsnota en gaan met u mee naar de notaris.

10.
Als u dat wilt, vragen we de voorlopige teruggave Inkomstenbelasting voor u aan, bewaken de rentevaste periode, geven uitleg over de jaaropgave en verwerken wijzigingen in uw persoonlijke situatie. Vanzelfsprekend informeren we u over relevante ontwikkelingen.

Het resultaat? Een ongestoorde nachtrust!

Goed om te weten:
– De vergoeding die wij u in rekening brengen, is volledig fiscaal aftrekbaar.

– Voor bemiddeling hypotheek wordt bovendien geen btw geheven.