Gezin

Een gezin geeft al drukte genoeg. Gun uzelf daarom de rust die een financieel plan u biedt. Bongaerts Financieel Adviseurs helpt u daar graag bij. In zo’n plan stemmen wij financiële voorzieningen af op uw wensen. Voor nu én later. Een financieel plan geeft houvast in alle stormen die een gezin kan doorstaan. Van geboorte en overlijden tot echtscheiding en afscherming van risico’s in het leven.

Een verre reis, een groter huis … misschien een boot, of eerder stoppen met werken. Het hoeft niet bij dromen te blijven. Wij vertalen uw dromen naar financiële mogelijkheden. Hoe? Door uw financiële middelen te herstructureren en door doelgericht te zoeken naar oplossingen. Zo krijgt u het advies waarmee die camper of eigen B&B een stuk dichterbij komt.

> Wilt u dus weer grip en overzicht hebben op uw financiën en financiële producten?
> Of staat u op een kruispunt in uw leven? Gaat u bijvoorbeeld (her)trouwen, verwacht u een omvangrijke erfenis of is uw partner overleden?

Bongaerts Financieel Adviseurs in Ridderkerk zorgt voor een persoonlijk en afgewogen advies. Zodat u zeker weet dat alles goed is geregeld.

Echtscheiding

Een echtscheiding. Ook al denk je er liever niet aan, het kan maar zo de realiteit zijn. Stelt u zich eens voor dat er dan een vertrouwenspersoon is met wie u uw financiën kunt overleggen. Iemand die u begeleidt bij elke (financiële) stap die u moet zetten. En de financiële voorzieningen afstemt op uw wensen voor nu en straks. Zo’n vertrouwenspersoon, zo’n onafhankelijke en objectieve derde partij, vindt u in Bongaerts Financieel Adviseurs.

Zo klopten Arthur en Ria* onlangs bij ons aan. Zij zaten vol vragen over de financiële, fiscale en juridische consequenties van hun voorgenomen echtscheiding. Wie gaat waar wonen? Hoe regelen we de omgang met de kinderen? Gaan we partner- of kinderalimentatie afspreken? Hoe verdelen we bezittingen en schulden? Hoe zit het met levensverzekeringen, beleggingen en de waardering daarvan? Wat doen we met opgebouwd pensioen?
Arthur en Ria waren in goede harmonie uit elkaar gegaan. Daardoor konden wij met z’n drieën om de tafel voor overleg en het hele traject samen stap voor stap afleggen. Alles bleef zo in één hand totdat de echtscheiding was uitgesproken. Ook daarna konden wij Arthur en Ria helpen bij de fiscale afhandeling en uitvoering van hun beslissingen. Helaas verlopen niet alle scheidingen zo voorbeeldig. In dat geval begeleiden wij een van u beiden, terwijl de ander een eigen vertrouwenspersoon zoekt. Wellicht zitten we dan met z’n vieren aan tafel. (* Gefingeerde namen)

Bongaerts Financieel Adviseurs is financieel specialist met verstand van fiscale en juridische zaken. Wij kunnen alle gevolgen van uw wensen meteen financieel, hypothecair en fiscaal doorrekenen. Een rustgevende gedachte in turbulente tijden, waarin u al genoeg aan uw hoofd heeft. En heeft u een taxateur, advocaat of notaris nodig? U staat er niet alleen voor. Wij staan u bij.

Aangifte Inkomstenbelasting

Elk jaar vóór 1 mei moet u als particulier aangifte voor de Inkomstenbelasting doen. Hoeveel tijd en frustratie zou u besparen als u zich daar het hoofd niet over hoeft te breken. Als u niet uren hoeft te puzzelen uit angst een aftrekpost over het hoofd te zien. Bongaerts Financieel Adviseurs neemt u de aangifte graag en deskundig uit handen. Want onze hobby is het wél.

Ook Stefanie* is rond eind januari van elk jaar weer blij als zij de brief ontvangt, waarin wij onze hulp aanbieden bij de aangifte voor de Inkomstenbelasting. Met een handig overzichtje van alle gegevens die wij van haar nodig hebben om de juiste aangifte te doen. Zo hoeft ze niet bang te zijn dat ze iets relevants vergeet. Wel is Stefanie natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. Nadat zij ons alle stukken heeft aangeleverd, sturen wij haar een papieren afschrift van de aangifte. Handig voor Stefanies eigen administratie. En natuurlijk zorgen wij voor verzending van de aangifte aan de Belastingdienst. (* Gefingeerde naam)

Voor ondernemers verzorgen wij ook met alle plezier de aangifte voor de Inkomstenbelasting. Op één voorwaarde: we maken geen balans en winst- en verliesrekening. Dat is toch echt de taak van de boekhouder, vinden wij. Omdat wij nauw samenwerken met een vaste boekhouder, hoeft dat geen probleem te zijn. Wel zo praktisch als ondernemers hun balans en winst- en verliesrekening én aangifte Inkomstenbelasting uit handen geven aan eenzelfde persoon/bedrijf.

Verzekeringen

Stel dat u even een broodje gaat kopen, vergeet het fornuis uit te zetten en dat er brand in uw huis uitbreekt. Of uw kind vindt het een goed idee om de nieuwe bank van uw buren met stift in te kleuren. Wat als tijdens uw vakantie uw hotelkamer wordt leeggehaald, inclusief kostbare devices? De enige zekerheid die we hebben in het leven, is dat niets zeker is. Maar onzekerheden of risico’s kun je wel tot op zekere hoogte afdekken. Bongaerts Financieel Adviseurs weet precies welke verzekeringen zinvol zijn voor uw persoonlijke situatie.

Solidariteit. Dat ligt aan de basis van verzekeren. We betalen allemaal een premie om een gewenst risico af te dekken. Doet zo’n risico zich voor, dan krijgt u volgens de geldende spelregels de schade vergoed. Bij Bongaerts Financieel Adviseurs kunt u terecht voor verzekeringen op de volgende gebieden:
– wonen en recht
– aansprakelijkheid
– verkeer
– reis en recreatie
– mens en gezondheid

Overlijden

Het overlijden van een dierbare leidt niet alleen tot veel verdriet. Er moet ook ontzettend veel in korte tijd worden geregeld. Een overlijden kan immers financiële gevolgen hebben voor de nabestaanden. Als de (hoofd)kostwinner van een gezin wegvalt, bijvoorbeeld. Zo kort na het overlijden van een dierbare staat u hoofd er natuurlijk helemaal niet naar om allerlei belangrijke beslissingen te nemen. Stelt u zich eens voor hoeveel rust het geeft als u in zo’n loodzware periode niet ook nog eens het hoofd moet bieden aan financiële zorgen. Bongaerts Financieel Adviseurs kan u daar bij helpen.

Als onafhankelijk financieel adviseur maken wij inzichtelijk welke inkomsten door het overlijden van u of uw partner wegvallen. En wat de financiële behoeften zijn van de nabestaanden. Voor u is het belangrijk om:
– te laten inventariseren hoe de financiële situatie is voor uw nabestaanden na uw overlijden. Kunnen ze in de woning blijven wonen en hetzelfde leefniveau handhaven;
– te laten inventariseren of u de juiste, te veel of te weinig maatregelen heeft getroffen;
– bewuste keuzes te maken en oplossingen te kiezen op basis van onafhankelijk en deskundig advies.